Marian Apostol

„Intr-o perioada in care controversele pro si contra ISI sunt tot mai acute, Asociatia Profesionala EDU CER gazduieste, cu acordul autorului, caruia ii multumim si pe aceasta cale, un articol deosebit, scris in urma cu peste doi ani de domnul Marian Apostol intitulat „Despre noi scientometristi” (cititorii il pot citi si pe pagina web a domniei sale). (mai mult…)

Valentin Cotarta

19 aprilie 2006, Brussels

CATEVA SUGESTII PENTRU PREMIERUL TARICEANU!

Plasand dezbaterea la care ne invita un coleg de pe lista EDU CER, pe subiectul cu vauchere sau fara, ar trebui mai intai sa vedem ce avem la nivel legislativ pana in prezent? (mai mult…)

Corneliu Sârbu

1 aprilie 2006

RETORICA SAU REALITATE – ASTA-I INTREBAREA

Daca domnul academician Simion nu s-ar lasa dus cu prea mare usurința in jos, pe panta unui subiectivism jenant, ar putea transa foarte simplu continutul de adevar, firav dar incontestabil, cuprins in cele scrise de d-sa in Ziua din 22 aprilie a.c.: propunind o simpla adaptare a criteriilor d-lui ex-ministru Miclea, asa cum sunt ele, adica bazata tot pe considerarea „factorului” ISI -cu adevarat important si suficient de obiectiv – ca baza a procesului de promovare la funcții de conferențiar univ. si profesor univ. (mai mult…)

Anca Lucau

15 martie 2006

INTRE MINE SI PAGANEL. DESPRE IMPOSTURA IN INVATAMANTUL SUPERIOR ROMANESC

Speciatia este un aspect al evolutiei unei specii prin mutatii si selectie naturala. Mi s-a intimplat sa descopar ca specia umana este in plina evolutie, in plina speciatie, si ce bucurie mai mare pentru un biolog decit aceea de a surprinde si a argumenta acest spectacol. (mai mult…)

Valentin Cotarta

12 martie 2006, Brussels

CERCETAREA ROMANEASCA, O PROBLEMA SOCIALA NEASUMATA INCA! (I)

Pentru a putea analiza stituatia in care se gaseste acum, cercetarea romaneasca, trebuie pornit de la ceea ce era aceasta inainte de 1989 si cum a fost ea structurata. (mai mult…)

Valentin Cotarta

6 februarie 2006, Brussels

PUNETI MINISTERELE PE AXA, DOMNULE PRESEDINTE!

AXA BUCURESTI – LONDRA – WASHINGTON !

O teorie poate spontana, cu care Presedintele a surprins pe foarte multa lume atat in plan intern cat si in plan extern a fost discursul de investitura. AXA – Bucuresti – Londra – Wasington! (mai mult…)

Bădiță Ion Sebastian

9 ianuarie 2006

CATRE,

UNIVERSITATEA „BABES-BOLYAI” CLUJ-NAPOCA

Am luat cunostinta cu surprindere de concedierea si eliminarea din viata universitara a distinsului profesor Pop M. Ioan pe baza unor recomandari ale comisiei de etica a universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, incalcandu-se importante drepturi ale omului: dreptul la libera exprimare, secretul corespondentei, dreptul la intimitate. (mai mult…)

Decebal Ciurchea

28 iulie 2005

PERSPECTIVA ENERGETICII NUCLEARE ÎN ROMÂNIA

In afara organelor de stat destinate politiei domeniului nuclear, mai exact administrarea si supravegherea surselor de radiatie (in majoritate spitale), România are un reusit program energetic, inceput in 1972. (mai mult…)

Ștefan Vlaston

3 iulie 2005

 MANAGEMENTUL PROFESIONIST

Este clar ca pentru o scoala sau o institutie de invatamant superior termenii „profit”, „costuri”, nu coincid cu cele pentru SRL-uri sau SC-uri. Avem de a face cu entitati care-si propun cu totul alte scopuri decat obtinerea de plusvaloare materiala, baneasca sau nu. (mai mult…)

Liviu Drugus

27 iunie 2005

 MANAGEMENTUL PROFESIONIST – PRIORITATE ABSOLUTA

Stimati colegi,
….Vreau sa stabilim ceea ce dorim cu adevarat. Daca dorim sa omorim un profesor si cercetator excelent atunci o putem face alegandu-l rector, adica ADMINISTRATOR/MANAGER de universitate. (mai mult…)

Ștefan Vlaston

25 iunie 2005

CONCEPTUL DE DEZBATERE PUBLICA

Ministerul Educatiei si Cercetarii intelege prin dezbatere publica o adresa de mail, la care cei interesati de un subiect supus dezbaterii publice isi trimit opiniile, opinii ce dispar ca intr-o gaura neagra. (mai mult…)

Ștefan Vlaston

14 februarie 2005

TARA IN CARE DOAR FRAIERII RESPECTA LEGEA……
O Românie: a „fraierilor”.
Un om moare la coadă la fisc. Voia să-si plătească dările.
Cetaţeni săraci predau la poliţie portofele găsite, pline cu bani.
Pensionari care-şi plătesc facturile şi dările către stat şi abia apoi îşi cumpără mâncare şi medicamente. Dacă le mai rămân bani.
Sunt oameni cu frică de Dumnezeu şi de lege. (mai mult…)